Nada Topić Peratović je pravnica i dugogodišnja feministička i humanistička aktivistkinja.

Rođena je 1972. u Banja Luci, Bosni i Hercegovini. Od rođenja je naizmjenično živjela u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini, a kasnije u Hrvatskoj.

Dugi niz godina aktivno sudjeluje u različitim organizacijama za ljudska prava. Pripada pravnom tim regionalnog Ženskog suda, koji nudi prostor svjedočenju žena – žrtava ratnih zločina na prostorima zemalja bivše Jugoslavije. Kroz razna savjetovališta, ali i privatno, pomaže pravno i emotivno ženama.

Godine 2011. u Hrvatskoj osniva humanističko-feminističku udrugu Centar za građansku hrabrost, koja promiče humanističku misao, načelo sekularnosti, građansku hrabrost i feminističku etiku odgovornosti i solidarnosti u zaštiti ljudskih prava, ravnopravnosti i u kritičkom suočavanju s prošlošću.

Godine 2013. pokreće prve humanističke radionice za osnovnoškolsku djecu, nastale iz želje da se djeci približe humanističke i feminističke vrijednosti koje se nedovoljno nude u današnjem školskom sustavu i da im se istovremeno osigura siguran prostor za razmjenu dječjih iskustava i mišljenja.

Godine 2014. objavljuje prvu humanističku knjigu “Humanizam za djecu” na tri jezika (hrvatski, njemački, engleski) i predstavlja je na Svjetskom humanističkom kongresu u Oxfordu. U 2020. godini slijede prijevodi knjige na burmanski, bengalski i asamski jezik.

Živi i piše u Zürichu.